ЦАРИЦАТА-ТИГРИЦА

Публикувано от Художествена литература

ЦАРИЦАТА-ТИГРИЦА

Исмет Бертан

Във първия роман от епичната историческа сага, обединяваща  „Царицата-тигрица”, „Царски пратеник” и “Пленницата в Голатската крепост”, авторът Исмет Бертан, продуцент на телевизионни документални филми и награждаван писател, описва историята на легендарните черноморски амазонки и разказва поемата на бунта срещу потисничеството в една епоха, в която човешкият живот не означава нищо и в която хората, особено жените, са мачкани от господстващите.


Изгубилото своята мощ Хетско царство вече не може да покровителства и пази подчинените му народи. Бандитите на Буркас, който се обявява за цар след нахлуванията на скитите, постоянно нападат селата по крайбрежието на Черно море и отвличат момчетата и младите момичета. И Тигира, която е царска дъщеря, но е принудена да живее в Долината на старите жени, е жертва на същата съдба. В кървавата нощ, когато убиват и майка й, Тигира се запознава с жените-бойци от племето галопи и заедно със своите тигри, които не се отделят от нея, се присъединява към тях. През дългите години на мъка, болка и борба тя ще изгради заедно с тях легендата за амазонките и ожесточено ще се бори срещу жестоките царе и тяхната несправедливост, от крайбрежието на Черно море до земите на Троя.

ЦАРИЦАТА-ТИГРИЦА - роман, Турция
Автор: Исмет Бертан
Формат: 32х84х108; меки корици;302 стр.
ISBN: 978-954-8356-17-1

Цена – 14.00лв.

 

"Не искам книгите ми да се четат само защото са вдъхновени от различни култури, а защото са добри фентъзи романи, които разказват интересни истории със силни характери..."

Баръш Мюстеджаплъоглу